PDF Εκτύπωση E-mail
 • dsc_6506-700.jpg
 • dsc_6510-700.jpg
 • dsc_6512-700---.jpg
 • dsc_6513-700---.jpg
 • dsc_6514-700---.jpg
 • dsc_6515-700.jpg
 • dsc_6516-700---.jpg
 • dsc_6518-700---.jpg
 • dsc_6519-700---.jpg
 • dsc_6520-700.jpg
 • dsc_6521-700---.jpg
 • dsc_6523-700.jpg
 • dsc_6527-700---.jpg


Rejuvance (Ρεζουβάνς)- Βιοενεργειακό lifting


Αντίθετα με την  αισθητική χειρουργική η μέθοδος Rejuvance δεν μειώνει τις εκφραστικές δυνατότητες του προσώπου, δεν πονά, μπορεί να επαναλαμβάνεται αέναα και είναι οικονομική. Απαλές και κοφτές, νωχελικές αλλά με ακρίβεια εκτελεσμένες κινήσεις των ακροδαχτύλων απελευθερώνουν τον συνδετικό ιστό και απομακρύνουν την ένταση από τους μύες του προσώπου, ενώ ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.  Έξι (6) διαφορετικές συνεδρίες ολοκληρώνουν έναν θεραπευτικό κύκλο με αποτέλεσμα την βαθιά εσωτερική ενυδάτωση του δέρματος. Το πρόσωπο γίνεται λαμπερό, ήρεμο, με λιγότερες ρυτίδες, ενώ η χαλάρωση και η  ξεκούραση γίνονται αισθητές σε ολόκληρο το σώμα. Αντιμετωπίζει εξαιρετικά μαύρους κύκλους και σακούλες, πονοκεφάλους και ημικρανίες. Το ρεζουβάνς δρα προληπτικά καθυστερώντας τη φυσική φθορά του χρόνου.

Με τα λόγια της δασκάλας μου Julie Hardenberg- εισηγήτρια της μεθόδου στην Ελλάδα “Give your face a vacation”, δηλαδή στείλετε το πρόσωπο σας διακοπές στην καρέκλα του ρεζουβάνς….

Rejuvance (Ρεζουβάνς)- Βιοενεργειακό lifting


Εξάλλου, Rejuvance σημαίνει ανανέωση, αναζωογόνηση.

J.Hardenberg,  Rejuvance. Facial body work, Athens 2004


Το Rejuvance ( Ρεζουβάνς) ή  Βιοενεργειακό lifting είναι ολιστικό αναζωογονητικό μασάζ προσώπου. Μάλιστα η λέξη μασάζ δεν είναι απόλυτα ακριβής, όπως θα δούμε στη συνέχεια. Ολιστικό σημαίνει την παραδοχή της ενότητας ανάμεσα στο νου, το σώμα και την ψυχή. Έτσι, το Rejuvance, όπως όλες οι εναλλακτικές θεραπείες απευθύνονται και επηρεάζουν και τα τρία επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης. Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε το Rejuvance  και body work through the face αν και το μέγεθος της επίδρασης στον δέκτη εξαρτάται από τον ίδιο αλλά και τη συγκέντρωση του θεραπευτή αλλά κι από τη μεταξύ τους σχέση εμπιστοσύνης.


Οι τεχνικές του  Rejuvance δουλεύουν με τη φυσιολογία του οργανισμού, είναι ήπιες και δεν μπορούν ποτέ να βλάψουν ένα υγιές άτομο. Έχουν πάντα ένα αισθητικό αποτέλεσμα είτε μικρότερο είτε μεγαλύτερο.


Το Rejuvance επιδρά σε τρία βασικά επίπεδα:

 • Συνδετικός ιστός

Ο συνδετικός ιστός υπάρχει παντού στο σώμα και περικλείει τα πάντα, μύες, αγγεία, αρτηρίες, οστά και όργανα. Είναι ενιαίος και μπορούμε να τον φανταστούμε σαν ένα σακούλι, ένα δίχτυ. Αποτελείται από τρία σημαντικά συστατικά, τις ίνες κολλαγόνου, ίνες ελαστίνης και τη ζελατινώδη μεσοκυττάρια ουσία.

Το Rejuvance επιτυγχάνει την διέγερση των ινοβλαστών με αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, και βελτϊωση της ροής της ζελατινώδους μεσοκυττάριας ουσίας, η οποία περιέχει θρεπτικά συστατικά αναγκαία για τη θρέψη του δέρματος.

Με την εφαρμογή της τεχνικής της απελευθέρωσης του συνδετικού ιστού, το δέρμα αποκτά ελαστικότητα, η κυκλοφορία του αίματος γίνεται καλύτερη, τα κύτταρα οξυγονώνονται περισσότερο και η ενυδάτωση επιτυγχάνεται με φορά από μέσα προς τα έξω ( βαθιά ενυδάτωση). • Μύες

Οι μύες του προσώπου, όπως όλο το μυικό σύστημα, εργάζονται ακατάπαυστα, είτε ενεργητικά είτε παθητικά, ενώ επικοινωνούν διαρκώς με τον εγκέφαλο, διαμέσου του νευρικού συστήματος.

Το πρόσωπο είναι το κέντρο της έκφρασης και της επικοινωνίας. Όλες οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας επηρεάζουν τους μύες, την εγκεφαλική δραστηριότητα και το νευρικό σύστημα. Οι εκφράσεις του προσώπου αποτυπώνουν το πώς νιώθουμε. Σταθερή έκφραση στο πρόσωπο μπορεί να διατηρηθεί μόνο υπό συνθήκες έντασης και πίεσης, κι έτσι τα αρνητικά συναισθήματα (άγχος, πόνος, θυμός, φόβος, στεναχώρια) αφήνουν τα σημάδια τους στο πρόσωπό μας με τη μορφή γραμμών και ρυτίδων.

Το Rejuvance δουλεύει στις εκφύσεις και τις καταφύσεις των μυών προκειμένου να απαλλάξει τους μύες από τη συσσωρευμένη ένταση. Με τις κατάλληλες πιέσεις ο-η θεραπευτής-τρια στέλνει μέσω του νευρικού συστήματος του –της θεραπευόμενου-ης μήνυμα στον εγκέφαλο ότι ο συγκεκριμένος μυς κινδυνεύει. Ο εγκέφαλος με τη σειρά του στέλνει εντολή στο μυ να χαλαρώσει. Έτσι επιτυγχάνεται η χαλάρωση της έντασης του μυός.

Με την τεχνική της αναζωογόνησης το πρόσωπο απαλλάσσεται από την ένταση των μυών του κρανίου, του λαιμού και των ώμων. • Μεσημβρινοί- Ενέργεια


Κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική –ΠΚΙ- υπάρχει ένα σύστημα μεσημβρινών ή καναλιών μέσω του οποίου η ενέργεια διατρέχει όλο το σώμα Τα κανάλια σχηματίζουν ένα χάρτη ποταμών. Τα ποτάμια άλλοτε πλημμυρίζουν κι άλλοτε ξεραίνονται. Ωστόσο τα κανάλια δεν είναι ορατά όταν τέμνουμε ένα σώμα, όμως εκπαιδευμένοι θεραπευτές (ή ειδικά μηχανήματα, σήμερα) μπορούν να μετρήσουν την ποιότητα και συχνότητα ροής της ενέργειας σε αυτά. Τα κανάλια συνδέονται με διαφορετικά όργανα του σώματος και τις λειτουργίες τους αλλά επιδρούν στο νου και συσχετίζονται με τα συναισθήματα. Τα κανάλια συνδέουν το μέσα με το έξω το σώματος και βρίσκονται κάτω από το δέρμα, στο

συνδετικό ιστό  συχνά παράλληλα με τους μύες. Με τις τεχνικές του Rejuvance δε

δουλεύουμε μόνο στο συνδετικό ιστό ή τους μύες αλλά και τους μεσημβρινούς. Αυτό γίνεται κατανοητό όταν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας περνάμε πάνω από το κανάλι του στομάχου και αρχίζει πχ ένα γουργουρητό.Θεραπεία

H θεραπευτική τεχνική του rejuvance δε χρησιμοποιεί λάδια, κρέμες ή άλλα σκευάσματα ούτε μηχανήματα.

Ο θεραπευτικός κύκλος ολοκληρώνεται σε έξι (6) αυτόνομες  εβδομαδιαίες συνεδρίες. Επιπλέον, η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί αποσπασματικά ή/και μεμονωμένα για ειδικές περιπτώσεις, όπως πριν από κάποιο σημαντικό γεγονός. Συνδυάζεται άριστα με άλλες θεραπευτικές μεθόδους.  Συνιστάται συντήρηση για την εμβάθυνση των αποτελεσμάτων- κάθε 6 εβδομάδες περίπου. Να θυμίσουμε ότι το rejuvance δρα αθροιστικά δουλεύοντας την κυταρική μνήμη του σώματος. Ο θεραπευτικός κύκλος μπορεί να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση.

Να σημειώσουμε εξάλλου ότι η πλαστική χειρουργική δεν αποτελεί ιδανική λύση καθώς αφαιρεί μαζί με τις ρυτίδες και τη δυνατότητα λεπτών αποχρώσεων στην έκφραση, αφαιρεί δηλαδή τη ζωή από το πρόσωπο ενώ το ρεζουβάνς κάνει το δέρμα ελαστικό, προσθέτει μυϊκό τόνο και αναδεικνύει τη ζωτικότητα του προσώπου.


Αποτελέσματα του Rejuvance

 • Πρόσωπο φωτεινό, ήρεμο κι εκφραστικό
 • Επιδερμίδα τονωμένη, λεια και με λιγότερες ρυτίδες
 • Επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης
 • Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια μειώνονται αισθητά
 • Ενυδάτωση της επιδερμίδας και περιορισμός της ανομοιομορφίας του συνδετικού ιστού
 • Αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης, ηρεμίας και ξεκούρασης σε ολόκληρο το σώμα
 • Ανακούφιση από πονοκεφάλους, ημικρανίες και στρες
 

Credits-Ευχαριστίες Copyright Rejuvance.eu . All rights Reserved